1:a maj Sundsvall

I Sundsvall demonstrerade cirka 250 personer i vårt tåg trots mulet och regnigt väder. I ”Vänsterkrafternas” 1 majtåg gick förutom oss i Rättvisepartiet Socialisterna (RS),  Feministiskt Initiativ, Socialstiska partiet, Syndikalisterna och Vänsterpartiet. Framme på Stora torget fick vi höra många insperande tal. Många av talen handlade om feminism och metoo:s betydelse samt att en förändring behövs.

RS talare Per Johansson gav exempel på framgångsrik arbetarkamp runt om i världen just nu och tryckte hårt på det omedelbara behovet av socalism, att arbetarklassen kämpar för en grundläggande systemförändring, en kamp för att störta kapitalismen. Han larmade om att nazister just i denna stund marscherar i Boden men att de möts av mångdubbelt fler antirasister för vi ska inte ska låta nazister marschera på våra gator.

Vi i RS hade två fanor och en banderoll med partiets namn på i ett levande demonstrationståg fyllt med banderoller,  plakat och talkörer.

Vårt parti syntes väldigt bra och vi fick mycket uppmärksamhet. En mycket bra orkester spelade de klassiska kampsångerna Internationalen och Arbetets söner.

Slutsatsen är att det blev ett väldigt lyckat 1 maj trots det dåliga vädret.

Gottfrid Grubb

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: