”-Dags att hela världen säger emot!”

Bilden: till vänster Tudja Alqabbani, till höger Yngve Hansson.

Som på många andra orter i landet samlades vi även i Sundsvall till demonstration den 15 maj för att uppmärksamma 70 årsdagen av Al-Nakba, den stora katastrofen. Det var på initiativ av Palestinagruppen i Sundsvall. Den senaste tidens upptrappade våld från Israeliska staten mot palestinier i Gaza mm har gjort att det kändes ännu mer aktuellt än någonsin att gå ut i protester.

På Stora torget inledde Yngve Hansson, palestinagruppens ordförande, med att berätta vad som hände för 70 år sedan. Över 400 byar förstördes och 750 000 människor kördes bort. Många hamnade instängda i gazaremsan som Yngve kallade ”världens största fängelse”. Där lever nu människor utan möjlighet till någon framtid. Brist på jobb, förnödenheter mm, så desperationen är stor.

Vi gick sedan i ett demonstrationståg efter bla Storgatan för att sedan återkomma till torget. Vi ropade talkörer som – Leve Palestina, ett fritt Palestina, stoppa sionismen mfl.

Tudja Alqabbani från Gaza tog också till orda på torget. Hon beskrev misären på gazaremsan. Kallade det för ett öppet fängelse med människor som lider. I beskjutningarna senaste dagarna har de flesta som dödats varit unga människor. Majoriteten under 18 år

– Det är dags att hela världen säger emot! Avslutade Tudja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: