Varning – nazister på stan!

Om det inte vore för allvaret i ”det bruna” som skulle följa, var det nästan skrattretande när rasistiska partiet Alternativ för Sverige (AFS) inledde sitt torgmöte i Sundsvall med struttig svensk schlagermusik från 30-talet – fascismens genombrottstid i Tyskland som öppnade dörren till ”Katastrofen” och miljontals människors död – decenniet i AFS våta drömmar.

Rättvisepartiet Socialisterna varnade tidigt för att SD:s inmarsch i riksdagen och de etablerade partiernas, från S till M, vändning till en hårdare och omänskligare flyktingpolitik skulle höja självförtroendet och ge luft under vingarna till våldsamma nazistiska grupperingar. Idag såg vi en tragikomisk föreställning på detta i Sundsvall. Tre män i kategorin slipsfascister som alla vill bli ”der Führer” pumpar ut ett hatbudskap mot alla som inte kommer genom deras vita, svenska nålsöga. De strösslar sin lögnpropaganda med absurda siffror från någonstans och ingenstans. Budskapet kokar ned till ett ”Återvandringsverk” vars knektar ska jaga och tvångsdeportera alla som som flyttat till Sverige sedan år 2000. Tiggarna ska fixas bort på ett dygn lovar AfS hetsiga talare.

AfS består av avhoppade Sverigedemokrater som försvarar militanta nazister som misshandlar och mördar alla som inte passar in i den världsbild som delas av såväl AFS, SD och NMR (Nordiska motståndsrörelsen). AfS är ”den felande länken” mellan militanta nazister och kostymrasister.

AfS ledartrojka som var på plats består Gustav Kasselstrand, William Hahne och Jeff Ahl. Alla Stockholmsrasister från SDU. De är nu kampanjresa norrut.

Bild ovan: vi ropade ”Inga rasister på våra gator” och ”Ut med nassarna” mm.

Det rasistiska hatmötet som var omgärdat av en kraftig polisbevakning möttes av en livlig och bestämd röd motdemonstration från medlemmar i Ung vänster, RKU, Femistiskt Initiativ och av oss i Rättvisepartiet Socialisterna. På plats fanns också några medlemmar från Liberala ungdomsförbundet. ”Krossa rasismen” och ”Försvara Asylrätten” – banderoller restes och talkörerna skallade ”Inga rasister på våra gator” och ”Ut med nassarna”. AfS-möte samlade få, redan frälsta deltagare. Vi i den röda antirasistiska motdemonstrationen stärktes under hemtåget genom stan av många värmande applåder.

RS Sundsvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: