1:a maj Sundsvall – rör inte strejkrätten!

260 demonstrerade i ”Vänsterkrafternas” 1 majtåg bakom huvudparollen ”Rör inte strejkrätten!” Talkörerna för kamp mot rasism,  mot ökade klyftor och mot ett pig- och drängsamhälle på väg tillbaka, skallade bestämt och högljutt hela vägen fram till Stora torget. Banderoller med krav som Välfärfärd utan vinst, Röd politik för en Grön omställning, Riv upp pensionssystemet och Palestinska flaggor böljade genom det röda, socialistiska demonstrationståget.

På torget talade alla medverkande partier i ”Vänsterkrafterna”. I talen dominerade maningen till socialistisk kamp mot klimathotet och att försvara strejkrätten.

Demonstrationens yngste talare Gottfrid Grubb 15 år, från Rättvisepartiet socialisterna lyfte liksom Ung vänsters talare fram Hamnarbetarnas strid som ett färskt exempel på hur kamp svetsar samman, får stöd och en styrka där arbetarklassen vinner segrar. Gottfrid avslutade med att argumentera för att det är oförenligt med fortsatt kapitalism och akut nödvändigt med ett socialistisk systemskifte för att stoppa klimathotet och rädda planeten.

Stefan Lundqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: